keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

ÖHKÖMÖNKIÄINEN..... tai joku...


"Kyllä se on semmoinen juttu, että lapset ovat erinomaisia arvostelijoita. Nimittäin minutkin yritettiin tehdä vähän kuin tilaustyönä yhdelle sellaiselle arvostelijalle. Ensiksikin naurulla ei ollut rajoja, kun minut ensimmäistä kertaa nähtiin. Minussa oli liian vähän karvoja, maha on outo ja häntä hassu tikku eikä ollenkaan semmoinen pelottava sielun syöjä. Jos se on vaan niin, äiti, ettet osaa maalata mitään pelottavaa, raati sanoi. Maalarini, eli minun luojani, paranteli ja maalasi ja tökki pensselillä aikansa, kunnes totesi, että kyllä sinä minulle kelpaat, oi mahtava Öhkömönkijäinen! Tässä nyt örisen kuitenkin pelottavasti vaeltaen helvetin tulirotkossa, eli Forssan Kartanonkadulla kivuliaasti kompuroiden teräviin töyssyihin ja parkkipaikoilla seisten joitain lappusia saaden koko ajan viininpunaiselta naiselta. Ja koitan olla hirveästi naurattamasta lapsia!"

Selvennyksiä taas ulkopaikkakuntalaisille
A) Forssan lempinimiä: Helvetin tulirotko, Helvetin esikartano tms. Täällä vietetään pirullisen  mahtavia, helvetin kuumia tarjouspäiviä kaupungin putiikeissa, joissa vain kauppiaiden mielikuvitus on rajana: pirullisen halvat hinnat, tuliset tarjoukset ym. Tervetuloa paikalliseen halloween/zombiepäiville toteamaan itse!
B) Forssan ikuisia ininöitä aiheuttaa viininpunaiseen tuulipukuun pukeutunut parkki-pirkko, joka surutta sakottaa parkkikiekon unohtaneita parkkeeraajia. Joten jos joskus aiot vierittää autosi vaikka Ankkalammin pohjaan parkkiin, muista laittaa varoiksi parkkikiekko tuulilasiin.
C) Toinen kestoininöitä aiheuttaa uudistunut, kaunis Kartanonkatubulevardi, jossa nyt liian terävät ja liian tiheään olevat hidastetöyssyt ovat rikkoneet autoja, kun ei vanhaa kunnon vauhtia voi enää ajaa.  Törkeää. Mutta eikö töyssyjen tarkoitus ole hidastaa liikennettä niin paljon, ettei niitä vaaratilantieta liian lujaa ajavien autojen takia tulisi enää, joista taas inistiin jatkuvalla syötöllä ennen Kartanonkadun remonttia? 

Vink! Viime vuoden Helvetin ohjelmaa voit käydä mulkaisemassa  www.fskk.fi/tulirotko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti